Aischylos

Aischylos

Het Sint-Maartenscollege is de alma mater van het schooltheaterproject Aischylos. Leerlingen van scholen uit de Euregio studeren tijdens een aantal gezamelijke repetitieweekenden samen een Griekse tragedie in, ieder in zijn eigen taal.
In de voorbereidingen krijgen de leerlingen in drietalige groepjes opdrachten, waardoor eigen initiatief en integratie worden bevorderd. Deelname aan deze productie is vrijwillig en valt binnen de keuzemogelijkheden van het vak KCV in Gymnasium 5.
De begeleidende muziek wordt gecomponeerd en uitgevoerd door leerlingen uit onze bovenbouw HAVO/VWO en het decor wordt gemaakt door leerlingen van ons VMBO.

Inmiddels doen 14 scholen uit Nederland, België, Duitsland en een uit het verre Griekenland mee aan dit project. Onze vaste Griekse partnerschool is het Lykeio van Pylos. In de zomervakantie kunnen leerlingen meedoen aan een zomercursus Grieks theater in Pylos. Alle voorstellingen staan onder artistieke leiding van Sjeng Verheijden. Naast het winter-, is er ook een zomerproject.

Meer informatie op www.aischylos.com of bij de heer Keulen.