Mavo op het Sint-Maartenscollege

Op de mavo bij het Sint-Maartenscollege in Maastricht begin jij aan een ware ontdekkingsreis. Mavo is een afkorting van Middelbaar Algemeen Voortgezet Onderwijs. Op het SMC staat Mavo ook voor de eigenschappen die bij jou als leerling passen:

  • Mogelijkheden: Je ziet kansen en durft deze te benutten.
  • Aanpakken: Je werkt hard en bent niet bang om hulp te vragen of je mening te geven.
  • Verantwoordelijkheid: Je weet wat je doet en beseft dat je verantwoordelijk bent voor je eigen acties en resultaten.
  • Ontwikkeling: je blijft leren en je ontwikkelen.

Jij, de leerling, staat centraal. Bij de mavo is er niet alleen aandacht voor je cijfers en andere schoolgerelateerde zaken, maar ook voor jou als persoon. We zijn betrokken bij jou en hebben oog voor je ontwikkeling, ook als het gaat om jouw leven buiten school. Omdat je veel te bieden hebt, hebben we hoge verwachtingen van je.

Vanaf de brugklas ga je samen met je docenten en mentor aan de slag met jezelf en je toekomst. Je krijgt hulp bij het leren en het ontdekken van je sterke punten. In het tweede jaar ga je al keuzes maken voor een profiel, waarbij je je gaat voorbereiden op de bovenbouw.

In de bovenbouw bezoek je regelmatig bedrijven en andere scholen, zodat je een goed beeld krijgt van je toekomst. Je gaat op weg naar het examen en ontwikkelt je naar een jong volwassen burger die klaar is voor de toekomst. Met het mavo-diploma van het Sint-Maartenscollege ben je klaar voor het mbo of voor de havo. Deze mogelijkheden creƫren we samen met jou!

Economie en Ondernemen (E&O)

Uniek voor de mavo op het Sint-Maartenscollege is het praktijkgericht programma E&O (economie en ondernemen). Vanaf leerjaar 3 ga je vier lesuren per week aan de slag met echte projecten en opdrachten van echte bedrijven. Geen leerwerk of boeken, maar Aanpakken!

Tijdens de lesuren van E&O ga je regelmatig buiten het lokaal en buiten de school op pad. Je komt in contact met bedrijven, andere scholen en wellicht je toekomstige werkgever. Je oefent in vaardigheden die je de komende jaren goed kan gebruiken, zoals samenwerken, communiceren en organiseren. De onderwerpen van E&O zijn zo uiteenlopend dat iedereen zijn interesses er in terug vindt.