NAAR DE BRUGKLAS!

Ben je op onze Open Dag geweest en heb je samen met je ouders besloten om je aan het melden bij het Sint-Maartenscollege? Super! Bezoek dan op 25 maart onze website. Op onze homepage vind je een knop naar het digitale formulier om je bij ons aan te melden. De aanmeldweek duurt van 25 maart t/m 31 maart 2024.

Op de vorige pagina - Toekomstige Leerling - heb je al kunnen lezen met welk advies je in welk niveau brugklas je geplaatst kunt worden. Op deze pagina vertellen we je wat meer wat het betekent op het Sint-Maartenscollege naar de brugklas te gaan. Deze informatie geldt voor alle niveau's.

Op de vervolgpagina's mavo, havo en vwo geven we uitgebreide informatie over de verschillende afdelingen op onze school en wat je daar zoal kunt verwachten. Heb je naar het lezen van deze pagina's toch nog vragen? Twijfel niet en stuur ons een e-mailtje!

Begeleiding

Kleine teams van mentoren en vakdocenten zijn verantwoordelijk voor het onderwijs en de begeleiding van de leerlingen. Op deze manier houden we de school veilig en overzichtelijk. De teamleden kennen hun leerlingen goed; ze weten hoe jij werkt, waarin jij goed bent en wat je nog moeilijk vindt.

De mentoren, docenten en het ondersteuningsteam bieden jou hulp als je een steuntje in de rug nodig hebt. Natuurlijk zorgen we ervoor dat jij het diploma haalt dat het beste bij je past. Ook leren we je om zelfstandig te werken en om met respect met elkaar om te gaan.

De Mentor

De mentor is jouw aanspreekpunt en geeft één uur per week mentorles. Dan leer je hoe je bijvoorbeeld het beste de Engelse woordjes kunt leren of hoe je een samenvatting of een planning kunt maken. De mentor helpt je dus bij het 'leren leren', maar ook bijvoorbeeld hoe je je schoolagenda moet invullen.

Eind juni maak je al kennis met je nieuwe klas en jouw mentor, zodat je vóór de zomervakantie weet bij wie je in de klas komt. We starten het schooljaar met een paar leuke introductiedagen, zodat je je heel snel thuis voelt.

Adobestock 433111379

Voor alle brugklassen geldt

In de eerste twee jaar krijg jij les in de vakken Nederlands, Engels, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, biologie, NaSk (natuur- en scheikunde), CKV  (drama, muziek, tekenen/beeldende vorming) en lichamelijke opvoeding. Je krijgt ook LOB (loopbaanoriëntatie en begeleiding) en mentorles.

In het tweede jaar komt daar het vak Duits bij. Op het gymnasium volg je de vakken Latijn en Grieks.

Wij leggen de nadruk op de reguliere lessen en bieden extra ondersteuning voor Nederlands en rekenvaardigheden. Ook wordt er veel aandacht besteed aan creatieve vakken en sport.

Aanmelden

Als je uiteindelijk samen met je ouders hebt besloten dat het Sint-Maartenscollege JOUW nieuwe school wordt, dan kun je je tijdens de aanmeldweken in februari/maart als nieuwe leerling inschrijven via onze website: www.sint-maartenscollege.nl