Ouderraad

Ouderraad Sint-Maartenscollege

Ouders en verzorgers zijn belangrijk voor het Sint-Maartenscollege. Niet alleen omdat zij hun kinderen als leerling toevertrouwen aan de school maar ook omdat zij een belangrijke rol kunnen spelen in het reilen en zeilen van de school. 

De Ouderraad vormt een essentiële schakel tussen ouders en school. Zo denken de leden van de Ouderraad mee over diverse zaken waarover de schoolleiding graag input ontvangt vanuit een gedegen vertegenwoordiging van alle ouders. En brengt de Ouderraad zaken die spelen onder ouders en leerlingen, onder de aandacht van de schoolleiding.

Activiteiten

De Ouderraad ondersteunt de school bij het organiseren van diverse activiteiten en de uitvoering ervan, zoals de kerstviering, de Open Dag, de diploma-uitreiking en diverse excursies. Ook reikt de Ouderraad ieder jaar de Gulden Maarten uit: de eindexamenkandidaten van school mogen stemmen wie zij de meest inspirerende docent(e) vinden van het SMC. Deze docent(e) wordt aansluitend aan de diploma-uitreiking in het ‘zonnetje gezet’.

Ouderhulp is welkom

De Ouderraad nodigt graag meer ouders uit om actief te zijn op/voor de school. Dit kan voor een beperkte tijdsinvestering en heel gericht op basis van interesses en voorkeuren. Bijvoorbeeld door:

  • te helpen bij het organiseren van diverse activiteiten
  • excursies mee te begeleiden
  • kennis over uw vak of specialisme met de school en de leerlingen te delen door een presentatie of een lezing over uw vak of beroep te verzorgen tijdens een of meerdere vak- of beroepsvoorbereidende activiteiten 
  • deel te nemen aan een klankbordgroep

U en de Ouderraad

Wilt u de Ouderraad versterken of zich op een andere manier voor de school inzetten? Stuur dan een e-mail naar de Ouderraad via e-mailadres: ouders.smc@gmail.com. Vermeld hierbij uw naam, adres en emailadres, plus de naam en de klas van uw kind. Heeft u een vraag aan of opmerking voor de Ouderraad? Gebruik dan ook dit e-mailadres om uw vraag of opmerking kenbaar te maken.