Mavo

Mavo op het Sint-Maartenscollege

Niet alleen jouw ouders willen weten wat jou op het Sint-Maartenscollege te wachten staat, jij natuurlijk ook! We vertellen het je graag, zodat jij de juiste schoolkeuze maakt.

Brug periode

In de eerste twee jaren volg je allerlei vakken zoals Nederlands, Engels, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, biologie, NasK  (natuur- en scheikunde), CKV (drama, muziek en tekenen), gym, LOB (loopbaanoriëntatie) en mentorles. In het tweede jaar komt het vak Duits erbij. Na de brugperiode kijken we samen of jij op de goede plek zit.

Aan het einde van jaar twee maak je een keuze voor het vakkenpakket in de bovenbouw. Je krijgt dan ook het praktijkgerichte vak ‘economie en ondernemen’, waarbij je bijvoorbeeld leert hoe je een eigen bedrijf kunt starten of hoe je iets moet organiseren.

Na 4 jaar mavo ben jij klaargestoomd voor het mbo of 4 havo!

Mentor

Iedere klas heeft een mentor, bij hem of haar kun je altijd met vragen terecht. Een mentor begeleidt jou in je leerproces en persoonlijke ontwikkeling, en steunt jou waar jij het nodig hebt. Zo sta je er nooit alleen voor en haal je samen het beste uit jezelf.

Ouderavond

Uiteraard vinden we contact met jouw ouders heel belangrijk. We organiseren aan het begin van elk schooljaar een kennismakingsavond met de mentor en in de loop van het jaar enkele ouderavonden waarop ouders met de mentor kunnen praten.

(En nu snel doorlezen, want vanaf hier wordt het pas echt leuk!)

Warmte

Wij vinden een prettige sfeer, warmte en veiligheid heel belangrijk. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen bij ons op school. Dat begint met een gezellige introductieweek en blijft je hele middelbareschooltijd zo.

Introductieweek

We noemden hem al: de introductieweek. Hierin maak je kennis met je klasgenoten, de mentor en het schoolgebouw. Het is toch handig om te weten waar dat biologielokaal is of (nog belangrijker!) de kantine. Om elkaar nóg beter te leren kennen, worden er ook een aantal activiteiten georganiseerd.

Activiteiten

Sfeer, veiligheid en warmte krijg je ook door met elkaar leuke dingen te ondernemen. Denk aan twee disco’s per jaar, cabaret, musical en natuurlijk meerdaagse excursies (we noemen een Parijs, Berlijn…). En laten we vooral ons jaarlijkse ski & boardcamp niet vergeten! Als we ergens wel wat extra warmte kunnen gebruiken is het in de sneeuw.

Drie keer per jaar organiseren wij een overgangsweek, waarin allerlei projecten en excursies worden georganiseerd.

Wil je meer weten? Kom dan sfeer proeven op onze Open Dag , daar vertellen wij en onze leerlingen je alles over het Sint-Maartenscollege!