Havo

havo

De havo op het Sint-Maartenscollege

Niet alleen jouw ouders willen weten wat jou op het Sint-Maartenscollege te wachten staat, jij natuurlijk ook! We vertellen het je graag, zodat jij de juiste schoolkeuze maakt.


Brugperiode

In de eerste 2 jaar volg je verplichte vakken zoals Nederlands, Engels, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, biologie, NaSk (natuur- en scheikunde), CKV (drama, muziek en tekenen), gym, LOB (loopbaanoriëntatie en begeleiding) en mentorles. In het tweede jaar komt het vak Duits erbij.

Komend schooljaar starten we met het Technasium. Als jij de bèta vakken (wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie) leuk vindt, kan het Technasium voor jou een extra uitdaging zijn.

In het 3e leerjaar kies jij een  vakkenpakket voor de bovenbouw (leerjaren 4 en 5), wij bieden alle profielen aan.

Na het afronden van de havo ben jij helemaal klaar voor het hbo of vwo!

Mentor

Iedere klas heeft een mentor bij hem of haar kun je altijd met vragen terecht. Een mentor begeleidt jou in je leerproces en persoonlijke ontwikkeling, en steunt jou waar jij het nodig hebt. Zo sta je er nooit alleen voor en haal je samen het beste uit jezelf.

Ouderavond

Uiteraard vinden we contact met jouw ouders heel belangrijk. We organiseren aan het begin van elk schooljaar een kennismakingsavond met de mentor en in de loop van het jaar enkele ouderavonden waarop ouders met de mentor kunnen praten.

(En nu snel doorlezen, want vanaf hier wordt het pas echt leuk!)

Profielkeuze:

In de derde klas ga je een profiel kiezen voor de bovenbouw. Hierbij ga je op zoek naar de vakken die jij interessant vindt en die van belang zijn voor je vervolgstudie. Tijdens deze keuze is het belangrijk om de juiste soort wiskunde te kiezen. Op onderstaande website zie je duidelijk de verschillen tussen de soorten wiskunde in de bovenbouw.

www.wiskundeopsmc.nl

Warmte

Wij vinden een prettige sfeer, warmte en veiligheid heel belangrijk. Iedereen moet zich op zijn gemak voelen bij ons op school. Dat begint met een gezellige introductieweek en gaat je hele middelbare schoolcarrière door.

Introductieweek

We noemden hem al: de introductieweek. Hierin maak je kennis met je klasgenoten, de mentor en het schoolgebouw. Het is toch handig om te weten waar dat biologielokaal is of (nog belangrijker!) de kantine. Om elkaar nóg beter te leren kennen, worden er ook een aantal activiteiten georganiseerd.

Activiteiten

Sfeer, veiligheid en warmte krijg je ook door met elkaar leuke dingen te ondernemen. Denk aan twee disco’s per jaar, cabaret, musical en natuurlijk meerdaagse excursies (we noemen een Parijs, Berlijn…). En laten we vooral ons jaarlijkse ski & boardcamp niet vergeten! Als we ergens wel wat extra warmte kunnen gebruiken is het in de sneeuw.

Drie keer per jaar hebben een overgangsweek waarin allerlei projecten en excursies worden georganiseerd, zoals creatieve workshops, sterrenkunde en een bezoek aan het planetarium.

Wil je meer weten? Kom dan sfeer proeven op onze Open Dag, daar vertellen wij en onze leerlingen je alles over het Sint-Maartenscollege.