Technische storing

20-2-2020

Gistermiddag is er in het datacenter waar de ICT-omgeving van LVO draait, een storing ontstaan. Hier is door ICT en de beheerder direct op gereageerd. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een nieuw ransomwarevirus dat nog niet gedetecteerd werd door de virusscanners. Omdat we er tijdig bij waren, was de impact van het virus klein en gegevensverlies beperkt.

Alle systemen worden momenteel zorgvuldig virusvrij gemaakt en worden in de loop van  de dag stapsgewijs 'vrijgegeven'. Dan zijn ze weer bereikbaar. Somtoday en AFAS bleken niet geraakt, evenals  onze e-mailomgeving. Toch hebben we uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk de toegang tot alle systemen afgesloten. 

Onze ICT-collega's werken er zo hard mogelijk aan om alles zo snel mogelijk gebruiksklaar te maken en de hinder voor de lessen te beperken. We danken ieder voor begrip in deze situatie.